ADHD:n kasvot -näyttelyn palautetta


Välipalautteita Vaajakoskelta joko vieraskirjasta tai valvojien kirjaamana:

– Hieno näyttely, tähän on panostettu.

– Tosi hauskoja tilannekuvia.

– Värikkäitä ja elämänmakuisia kuvia.

– Ihana toteutus, varsinkin tyttö lähteellä (Päivi) oli ihana kuva.

– Näkyy hyvin se millaiseksi tutut, joilla on adhd ovat kuvailleet sitä.

– Miten ”takki auton oven välissä” kuvasta sanottua: Siinä on yhdessä kuvassa kaikki.

– Adhd-poika ja äitinsä viettivät viime sunnuntaina tunnin verran aikaa näyttelyssä. Molemmat olivat iloisia, että ”heidän elämänsä” on kuvattu oikein näyttelyksi. Pojan suosikki oli ollut pyykkivuorikuva.

– Varsin tutulta näytti, minulla kotona 18-vee adhd-poika. Varsinkin kodin kaaos kuvat olivat kuin heidän arjestaan.

– Todella hienoja kuvia, kuviin on saatu hyviä tilanteita.

– Ei tästä itkemättä selvinnyt. Lämpimin kiitokseni tekijöille.

– Olipa mielenkiintoisia kuvia. Kiitos hyvästä esittelystä.

– Kiitos ajatuksia herättävästä, koskettavasta näyttelystä. Hienosti toteutettu, myös lehtileikekansio. Saimme paljon eväitä mukaan vietäväksi. Kaksi naista Jyväskylän yliopistolta kielikeskuksen esteettömyys-ryhmästä.

– Hyvä puhutteleva näyttely.

– Loistava näyttely.

– Olen nyt itse ollut valvomassa paikanpäällä kaksi päivää. Molempina päivinä on kehuttu kaikkien muotokuvia ja vielä erityisesti Päivin kuvaa. Yksi mies olisi voinut ostaa sen omalle seinälleen, ajatteli vaan että tyttöystävä ei ehkä tykkää.

– Ja tänään yksi ihminen kertoi oman siskonsa adhd:sta hän kertoi että siskon tarina on aika synkkä ja oli iloinen siitä, että näissä kuvissa oli kuitenkin valoisuuttta.

Tampere:

Sain gallerian puolesta pienen palautteen. Tässä:

Näyttelysi herätti kiinnostusta! Mahdollisesti aiheesta johtuen palautetta valvojalle tuli kuitekin yllättävän niukasti. Voi olla, että näyttelyn aihe koettiin omakohtaiseksi tai esim. lähipiirin kannalta läheiseksi, ja siksi mielikuvia tai ajatuksia ei osattu tai haluttu jakaa. Sen sijaan esim. kahdestaan liikkuneet kävijät kuuluivat kommentoivan töitä hyvinkin vilkkaasti toisilleen. Kävijöiden keskenään vaihtamia kommenteeja olivat esim. ”sata asiaa kerrallaan”, johon vastauksena ”pelottavaa”. Selkeästi töihin siis perehdyttiin ajatuksella.

Valvojalle asti tullut palaute oli kiinnostunutta töistä ja niiden taustoista (esim. olivatko kuvat ”aitoja” vai lavastettuja”) että varsinaisesta aiheesta. Jotkut työt herättivät ihastusta osuvina arjen kuvauksina, toiset taas lyyrisellä herkkyydellään. Eiheesta eli adhd:sta olisivat jotkut kävijät halunneet enemmänkin tietoa, ikään kuin ”kättä pidempää” omaan elämään.

Helsinki:

Vieraskirjan terveisiä:

– Kiva näyttely – Joku oli tykännyt Päivin muotokuvasta sekä Miten takki auton oven välissä kuvat sekä Helin ja Tuiskun kuvasta jossa Heli makoilee lattialla ja Miten sohvalla makoilu kuvasta.-Hieno idea ja ihanan värikkäitä kuvia.Hieno näyttely- tunnistin itseni monesta kuvasta-Jotku ovat olleet näyttelystä erittäin vaikuttuneita.

Tällänen bloggaa suosittelee näyttelyn nettisivua ja on käynyt katsomassa sen.

http://tiuskii.blogspot.com/2012/02/horoskooppini-kertoo-etta-maanantait.html

Ja tässä vielä lainaus blogista, jos kaikki ei jaksa koko tekstiä lukee:

”Näyttely oli mahtava. Ja matkaseura. Oli kivaa katsella viiden aikuisen adhd naisen elämästä kuvattua näyttelyä. Taulujen nimet niin avasivat tilanteita enemmän. Ja oli jälleen jännä huomata kuinka erilaisia kaikki adhd ihmiset on. Tarkkaavaisuuden häiriö on niin tympeä nimi. Nykyään kai haluttaisiin siirtyä käyttämään toiminnanohjauksen häiriötä joka olisikin mielestäni huomattavasti kuvaavampi.”

http://www.adhdnkasvot.net/fi/index.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s