Unisykli


”unisykli on noin puolitoistatuntia, mutta se voi vaihdella kumpaan suuntaan tahansa toteutumaan se pääsee nukkuessa mutta silloin sitä ei voi itse havaita. Omasta unisyklistään pääsee perillle seuraamalla sitä muutaman päivän ajan. Unirytmi seuraa ihmistä vuorokauden ympäri. Pitkin päivää tulee hetki jolloin väsähtää hetkeksi ja haluaisi nukkua. Kirjaa nämä hetket. Vähitellen näet, mikä on syklisi pituus

Olisi hyvä olla valmiiksi sängyssä kun unisykli alkaa ja aamulla pitäisi herätä kun sykli on päättymässä. Jos nukut puolituntia ohi seuraavan syklin puolelle olet väsyneempi kuin puolituntia aikaisemmin. Tavallisesti tarvitsemme 5 unisykliä yöllä.”
Mari Aulanko- Minä osaan- anna aivojesi toimia

Tää on musta hyvä juttu. Varsinkin meille unihäiriöisille ihan mietinnän arvonen. Mä luulen että mun unisykli olis joku ~2h

Kirjaa saa muuten Celiasta äänikirjana, ja jäseneksihän pääsee:

Meille ei vaadita virallista lääkärintodistusta tai lukilausuntoa tms. asiakkuutta varten, vaan riittää asiantuntijan toteamus siitä, että äänikirjoista voisi olla hyötyä ko. henkilölle. Eli terveydenhoitoalan ammattilainen voi kirjoittaa aivan lyhyen ja vapaamuotoisen ilmoituksen, josta käy ilmi syy, miksi tavallisen kirjan lukeminen on hankalaa. Ilmoituksen voi täyttää myös suoraan verkkolomakkeelle, joka löytyy nettisivuiltamme www.celia.fi/asiakkaaksi.

Toki jos löytyy lääkärintodistus tai lausunto, se kelpaa varsin hyvin meille asiantuntijan ilmoitukseksi. Sen voi esim. skannata tai ottaa kännykkäkameralla kuvan ja lähettää sähköpostitse asiakaspalveluumme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s