Päivi lähtee mukaan vaikka lääkäriin


Päivi lähtee mukaan vaikka lääkäriin

Kuvassa on Päivi Tasala.

ADHD:n parissa vapaaehtoistyötä tekevä nokialainen Päivi Tasala päätyi omien sanojensa mukaan vapaaehtoistyöhön vahingossa. Hän ei tiennyt ADHD:stä mitään saadessaan neljä vuotta sitten diagnoosin.

Nyt hän pitää sosiaalisessa mediassa kahdeksaa vertaistukiryhmää, joista suurimmassa oli haastattelupäivän aamuna 1316 jäsentä. Lisäksi hänellä on blogi, hän vastaa ihmisten sähköposteihin ja puheluihin sekä pitää luentoja. Ihmiset kyselevät paljon muun muassa hoitoon liittyvistä asioista.

Tarvittaessa Tasala menee vertaistukihenkilönä mukaan lääkäriin. Tasalan mukaan lääkäreillä ei välttämättä ole riittävää tietoa aikuisten ADHD:stä. Lääkäriin menevä aikuinen saattaa esimerkiksi saada masennusdiagnoosin. Myös kuntakohtaisia eroja on paljon ja Tasala kertoo, että hoitopolku saattaa olla hyvinkin mutkikas.

Tasalasta vertaistuessa on parasta se, että huomaa, ettei ole yksin. Tuntuu hyvältä, kun joku tulee sanomaan: ”Kuule, Päivi, annoit minulle elämän.” Tasala kokee itsekin saaneensa oman vapaaehtoistyönsä kautta elämän. Hän on paitsi saanut paljon onnistumisen kokemuksia, myös oman ”heimon”, johon kuulua ja jossa voi olla oma itsensä.

Vuoden vapaaehtoinen -äänestyksen yhdeksän kärjessä monenlaista osaamista

Haastattelut Leena Turtiainen ja Annika Wahlström

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s