Uusi Suomi- puheenvuoro


”On meissä jotakin hyvääkin” Naurahti kouluttaja ja lätkäisi valkokankaalle nälkävuoden mittaisen listan. Nämä erilaiset persoonat hallitsevat hyvin kokonaisuudet ja ovat oma-aloitteisia. He siirtyvät sujuvasti asiasta toiseen. Heillä on omat toimintamallit joilla he saattavat ratkaista ongelmia kolmellakymmenellä eri tavalla ajassa, jossa ”normaali” vielä lukee käyttöohjeen sisällysluetteloa. He ovat riskinottajia. On aivan jees liftata Hangosta Ranualle vain todetakseen, ettei tunne sieltä ketään ja liftata saman tien takaisin. He nauttivat esiintymisestä ja puhuvat paljon, he ovat luovia, mielikuvituksellisia, myötätuntoisia, auttamishaluisia, kekseliäitä, ennakkoluulottomia, empaattisia, innostuvia, sanavalmiita, spontaaneja, avoimia, sitkeitä, tiedonhaluisia, toiminnalllisia, tekeviä ja suoria.

Mitä helvettiä? Minkä takia heitä oikein lääkitään? Miksi heistä on maailmalle vaivaa? Juuri tuollaisia ihmisiä maailma saisi olla pullollaan!

 

Käväsin luennoimassa Kihniön koululla tiistaina. Luento oli kaikille avoin, ja paikalle oli saapunut kourallinen, mutta onneksi sitäkin kiinnostuneempia kuulijoita.

Lainaus on Elena Uusitalo:n kolumnista tältä päivää. Juttu on minusta hyvä ja luettavissa kokonaan TÄÄLLÄ

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s