Eteeriset öljyt ja ADHD?


Ystäväni Anne Vesivalo postaili fb-seinällään kuvia öljyistä, joista sitten kiinnostuin  ja kyselin lisää lähinnä siksi, että laskeskelin, että syön päivässä  12-14 lääkettä  Adhd:n univaikeuksiin, fibroon, cfs:n ja kilpparivajeeseen. Kuinka ollakaan, ilmeisesti kaikkiin näihin löytyis apua eteerisistä öljyistä?!

Mielenkiinnolla odotan tuloksia, ja kerron niistä sitten myös täällä.

Aromien tehokkuus vaikuttaa elimistöön ja mieleen. Eteerisen öljyn tuoksu voi vaikuttaa tunnetilaan koko elinikäsi ajan.Kun tuoksuja hengitetään, hajumolekyylit kulkeutuvat nenään, jossa ne pysähtyvät hajuaistikalvolle, joka on nenän sisällä. Jokainen hajumolekyyli sopii kuin pieni palapelin palanen osaksi reseptoriin solussa (Reseptori on solun erikoistunut proteiinimolekyyli, joka aktivoituessaan käynnistää siihen kytkeytyvät solun fysiologiset signaalin välitysmekanismit).

Nämä sadat miljoonat hermosolut uusiutuvat joka 28 päivä. Kun hajumolekyylejä stimuloidaan, limakalvolla olevat hermosolut välittää sähköisiä impulsseja aivoihin, hajukäämiin (hajukäämi, bulbus olfactorius kummankin isoaivopuoliskon otsalohkon alapuolella sijaitseva erillinen hermokudossukkula, johon hajuhermot liittyvät).

Hajukäämi lähettää impulsseja makukeskukseen (makuaisti), amygdalaan (mantelitumake, tunneaisti) ja muihin limbiseen järjestelmään (Limbinen järjestelmä on aivoalueiden joukko, joka osallistuu mm. autonomisten toimintojen, motivaation ja tunteiden säätelyyn sekä yhdistää erilaisia tunnetiloja muistiin tallentuneisiin fyysisiin tuntemuksiin.). Limbinen järjestelmä on yhteydessä aivojen eri osa-alueisiin, jotka kontrolloi sykettä, verenpainetta, hengitystä, muistia, stressiä, hormonitasapainoa jne., eteerisillä öljyillä voi olla huomattavia fyysisiä ja henkisiä vaikutuksia.

Hajuaisti on ainut viidestä aistista, jolla on suora yhteys limbiseen järjestelmään, tunteiden ohjauskeskukseen. Ahdistus, masennus, pelko, viha ja ilo ovat kaikki lähtöisin tältä alueelta. joku öljyn tuoksu voi herättää muistoja ja tunteita, ennen kuin olemme edes tietoisesti tietoisia. Kun mietimme tuoksun tuoksua, me olemme ehtineet jo reagoida siihen.

Kaikki muut aistit (kosketus, maku, kuulo ja näkö) kulkevat talamuksen kautta (Talamus eli näkökukkula (lat. thalamus) on aistiratojen väliasemana toimiva suuri tumake, joka sijaitsee väliaivojen sivuseinämissä. Kaikki sensoriset hermoradat, lukuun ottamatta hajuaistimuksia välittäviä hermoratoja, kulkevat isoaivokuorelle talamuksen tumakkeiden kautta.).

Limbinen järjestelmä voi myös suoraan aktivoida hypotalamusta (hormonikeskus, joka säätelee aivolisäkkeen toimintaa). Hypotalamus on yksi tärkeimmistä osista aivoissa. Se on meidän ”hormonikeskus”. Hypotalamus vapauttaa kemiallisia viesteja, jotka vaikuttavat kaikkeen; sukupuolihalukkuudesta energian säätelyyn. Kasvuhormonit, sukupuolihormonit, kilpirauhashormonit ja välittäjäaineet, kuten serotoniini, ovat kaikki hypotalamuksessa. Tämän takia hypotalamuksen lempinimi on ” sankarirauhanen”.

ote EODR 5.painos Käännös:Emilia Savolainen(mahdollisista virheistä tai sanavalinnoista en ota vastuuta)

Eteerisiä öljyjä on käytetty:

– keskittymisongelmiin ja oppimisvaikeuksiin
– autismin hoitoon
– hormonitoiminnan tasapainottamiseen
– stressinhallintaan luonnonmukaisesti ja ilman sivuvaikutuksia
– immuunisysteemin tukemiseen ja vahvistamiseen
– kehon puhdistamiseen myrkyistä ja kuona-aineista

Eteeriset öljyt toimivat hapettamalla ja elvyyttämällä kehon soluja, myös aivoissa. Öljyt auttavat puhdistamaan solukalvon myrkyllisistä kemikaaleista, jotka voivat sekoittaa aivojen välittäjäaineiden toimintaa ja hormonitasapainoa. Öljyt voivat myös helpottaa henkisten traumojen parantumista ja keventää lapsen toimintaan negatiivisesti vaikuttavaa tunnetaakkaa. Öljyt voivat oletettavasti parantaa myös DNA-tason ongelmia.

Nyt lähti tilaukseen itelle toi alotussetti. Kun alotetellaan vaan yhdellä kahdella öljyllä ensin, ni päätin, että haluan ensin paneutua nukkumisongelmaani. Lähdin siis Lavender ja Peace&Calming– öljyillä liikenteeseen.

Erilaisia öljyjä on tunnelukoista PMS:in. Ahdistukseen, oppimiseen, mihin vaan. Mä ainaki oon ihan tohkeissani.

Juttu ADHD;sta ja öljyistä TÄSSÄ linkissä 

ja TÄSSÄ  sekä TÄSSÄ

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s