Vertaistukiprojekti vapautuneille vangeille


Ystäväni  oli  Kriminaalihuollon tukisäätiössä adhd verkkokäsikirjan arviointiraadissa ja toi esille vertaistuen merkitystä:
”esille nousi ajatus että verkkokäsikirjan tekijöille voisi vinkata vertaista joka vapautunut vanki ja joka ehkä haluaisi mukaan projektiin.”
Satutko tuntemaan jonkun/jotain vertaisia joka saattaisi olla kiinnostunut moisesta vapaaehtoispestistä? Projektille on siis tullut tarve kun vapautuvilla vangeilla joilla adhd oireilua, ei ole kohdennettua tietoa/vertaistukea miten hakeutua tutkimuksiin, tuli myös idea että täsmävertaistukikin voisi olla hyvä idea:
Vapautuneet joilla dg/prosessi kesken jotka kenties haluaisi tarjota tietoa/vertaistukea vapautuville? Vaikka perustaisivat jonkun oman fb ryhmän tai haluaisivat tarjota live-vertaistukea?
Hanna, joka siis vetää vankilassa tukiryhmiä ja joka jatkaa ton verkkokäsikirjan tekoa, olisi tosi iloinen jos saisi jonkun vapautuneen vertaisen ottamaan yhteyttä häneen. Jos tunnet vaikka vapautuneita niin voitko heittää heille tietoa projektista ja antaa Hannan ytheystiedot jos itse ottavat yhteyttä suoraan Hannaan?
hanna.maki-tuuri(at)krits.fi

4 vastausta artikkeliin “Vertaistukiprojekti vapautuneille vangeille

 1. Hei! Tosi kiva idea siulla, miullakin on ystävä kenellä adhd jopa jollain tavalla todettu vankilassa. Harmikseni kaverilla on päihde ongelma mikä sekin voi olla aika pitkälti itselääkitystä vain. Hänkin haluaisi adhd lääkityksen ja apua kaikkineen ajatuksineenbja ongelmineen hyvin tietoinen oireistaan. Ongelma onkin se että päihde ongelmaisille ei tarjota kuin terapiaa tai strattera lääkitystä mikä ei vissiin ole edes oikea adhd lääke? Se on suuri ongelma myös näitä tapauksia on kuulemma enemmänkin. Kun ei saa lääkitystä päihdeongelma jatkuu ja usein myös joutuu takaisin vankilaan.

  1. Ei ollu mun idea. Tai vastaavaa joskus oon miettiny, mutten tienny mistäsuunnasta purkaa. Strattera on ihan passeli adhd-lääke, parisen kk ottaa ennenkuin alkaa vaikuttaan, eikä kaikille sovi. Niinkuin ei Mf-lääkkeetkään.

 2. Hei, Kiitokset tärkeän asian nostamisesta esille!

  Korjaan sen verran, että en vedä vankilassa adhd-tukiryhmiä, vaan suunnittelen Kritsin edustajana (yhteistyössä muiden tahojen kanssa) käsikirjaa, jota voitaisiin tulevaisuudessa käyttää mm. vankiloissa adhd-oireisten elämänlaadun parantamisessa sekä adhd-tietouden edistämisessä. Käsikirja toimisi siten tulevaisuudessa tukiryhmien ohjaamisen apuna.

  Rikostaustaisten adhd-oireisten kommentit käsikirjan työstämisessä olisivat toki suureksi avuksi, joten minuun voi olla suoraan yhteydessä hanna.maki-tuuri(at)krits.fi.

  Lisätietoa työnkuvastani Kritsillä löytyy täältä
  http://krits.fi/fin/palvelut/oppimisvalmennus/

  Adhd-verkkokäsikirja puolestaan löytyy seuraavan linkin takaa http://www.porttivapauteen.fi/ammattilaiset/oppaat_ja_kasikirjat/apua_adhd-oireisen_arkeen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s