Arki toimimaan

Tänne koitan koostaa neuvoja ja vinkkejä joilla arki olisi helpompaa.

  • Meillä käytössä , että ku päivä menee suht hyvin, niin saa rastin kalenteriin. Jostain luin, että alle 9v tavoitemäärä on 9 merkkiä/rastia. Tavote vois olla myös kuvitettuna, meillä se oli prinsessalinna, jonne oli 9 askelmaa. magneetti toimi ”nappulana” jolla päästiin päivä päivältä lähemmäksi tavoitetta. Tavoite voi olla vaikka penaali, vihko tai muuta pientä mitä nyt mieleen tulee.
  • Me käytetään nykyään tavallista seinäkalenteria, kun pienillä välitavotteilla koitetaan saavuttaa isompia tavotteita.30 rastia tietää jotain isompaa, DVDn, leffalippu, rahaa jos on säästökohde.
  • Tarulla on myös ”päiväraha”-kippo johon koitan muistaa laittaa rahaa tehdyistä ylimääräsistä hommista. Näitä on oma – alotteiset auttamiset. Meille on jäänyt noita 50- 10 pennisiä ja markkoja, harvemmin kun on kolikoita lompakossa niin käytetään näitä 1mk=1€, 50p=50snt ja 10p=10snt ja nää kolikot voi vaihtaa sitten viikkoraha/kk raha päivinä ”oikeeseen” rahaan. Tähän tarkotukseen voi käyttää leikkirahojakin varmasti 🙂

Kun lapsi kasvaa, voi tavoitteet kasvaa lapsen kanssa. Pienemmillä kannattaa pitää melko simppelinä, kynnykset matalana jotta saadaan positiivisia kokemuksia ja motivointi onnistuu. Liian kovat tavoitteet ja liikaa asioita saattaa olla hankala seurata ja toteuttaa. Meillä rastin ihan alussa sai sillä että Taru muisti pitää silmälasit päässä. Se oli asia joka usein unohtui. Koitin toki ahnehtia tässä ja lisäsin listaan kouluun menot ja läksyt, jollon pettymys oli melkoinen kun aina oli joko läksyt tekemättä tai silmälasit kotona. Pienillä askelilla hyvä aloitella. Nykyään ½ rastia lähtee läksymerkistä. Koko rastin menetys on kovin kova rangaistus kun kyseessä on kuitenkin palkitsemismalli.

Yksi vastaus artikkeliiin “Arki toimimaan

  1. Itse olen 31vuotias mies ja on adhd. Elämä on välillä ollut monimutkaista. Näistä Oon selvinnyt pitkälti perheen ja ystävien tuella. Itsellä on ollu vaikeuksia koulussa ja töissä koska keskittyminen on ollut haastavaa. Siksi haluaisin päästä auttaan nuoria ja kertoo kuinka pärjätä myöhemmällä iällä. Meillä on todella laaja ja luova ajatusmaailma mikä tekee siitä kiehtovan . Lasten visuaalinen ajattelutapa on adhd lapsilla on suuri ja luova mitä ei saa mennä sulkeen tai tukahduttaa. Kielet,numeromuisti,historia,kokoaminen, musiikin kuuntelu on yleensä meillä hyvä mut jaksaisi aina keskittyä. Itse olen pärjännyt kohtalaisen hyvin koska 4 vuotta sitten poikani muutti maailmani täysin. Siinä on kova haaste joka päivä. Joten antakaa omien lasten olla idearikkaita joka päivä. Silloin ne pääse pitkälle elämässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s