Tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriö voi johtaa nerouteen

Tarkkaavaisuushäiriöt voivat antaa sysäyksen luovaan nerouteen, kuten esimerkiksi Lordi Byronin, Picasson tai jopa Kurt Cobainin tapauksissa.

ADHD:stä kärsivät voivat keskittyä intensiivisemmin mielenkiinnon kohteeseensa. BBC Newsissä julkaistun artikkelin mukaan esimerkiksi Jules Verne ja Mark Twain saattoivat kärsiä ADHD:sta.

Vain lievä tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriö tarjoaa etuja

ADHD:ta pidetään yleisesti elämää hankaloittavana tilana tarkkaavaisuusongelmien takia. Kuitenkin ADHD:sta voi olla myös etua. Lukuisista historiallisista henkilöistä voi löytää ADHD:n tyypillisiä piirteitä. Tällaisia henkilöitä ovat esimerkiksi Thomas Edison, Oscar Wilde, James Dean, Clark Gable ja Che Guevara.  

Samat geenit jotka yhdistetään ADHD:en, voidaan myös yhdistää haastavaan ja riskejä ottavaan käytökseen. Nämä piirteet voivat olla ongelmallisia tai itsetuhoisia, ja ne voivat johtaa rikollisuuteen tai riippuvuuksiin. Samalla ne voivat kuitenkin myös edesauttaa lahjakkuutta taiteen, tieteen tai tutkimuksen saralla. Esimerkiksi Nirvanan entisellä laulajalla Kurt Cobainilla oli ilmiömäinen kyky keskittyä musiikin tekemiseen.

ADHD:sta kärsivillä ihmisillä on tarkkaavaisuushäiriön oireita, mutta samalla he voivat pystyä huippuluokan keskittymiseen jossakin tietyssä asiassa, joka kiinnostaa heitä. ADHD ei takaa neroutta, mutta sen mahdollistama keskittynyt työtapa voi saada nerouden kukoistamaan. Kuitenkin ADHD:n vakavammat muodot voivat olla heikentäviä yksilölle.

Lähde: Helistin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s