Adhd+cfs ja aminohapot


Mulla ku toi cfs o suurempi haitta ku adhd nykyää, aloin syömään aminohappokapseleita, tai söisimmä vaikka käpyjä jos auttais. Mut siivosin koko kämpän parveketta myöde viikos, pesin kaikki pyykit ja viikkasinki ne, vaihoin vähä mattoja jne.

Mä oon havainnut, että pitkään mf +lääkkeitä syöneet kärsii samoista oireista. (2009-2015 muistaakseni ite söin concertaa 27+18mg)

Muutaman tiiän joka mun jälkeen on dg saanu. Ite sin unipolilla nukkumisen jälkeen 2014.

”Haluat laadukkaan aminohappolisän jossa on BCAA:ta, glutamiinia, arginiinia, välttämättömiä aminohappoja (EAA), vapaita aminohappoja ja aminohappoja di- ja tripeptidien muodossa. Stacker2Europe:n Amino Xplode tarjoaa kaiken tämän ja on yksi markkinoiden laadukkaimmista aminohappovalmisteista.

Tavoitteellinen kehonrakentaja tietää että riittävä lepo ja hyvä ruokavalio ovat yhtä tärkeitä kuin itse treeni. Amino Xplode 10000 nopeuttaa lihasten palautumista kovan treenin jälkeen. Saat nopeasti tuloksia, tulet voimakkaammaksi helpommin ja nopeammin.

Aminohapot ovat proteiinin ja näin ollen myös lihasten rakennuskiviä. Mitä kovemmin harjoittelet, sitä kovempaa työtä lihaksesi tekevät. Harjoitellessasi kovalla tasolla hormoni- ja testosteronitaso nousee, niin myös stressihormoni kortisoolin taso.

Keho haluaa palautua stressaavasta tilasta mahdollisimman nopeasti ja tähän tarvitaan ennen kaikkea aminohappoja. Jos elimistöstä ei löydy riittävästi aminohappoja palautuminen kestää kauemmin, jopa monta päivää ja tämän haluat estää. Haluat että lihasten rakentavasta vaiheesta tulee niin pitkä kuin mahdollista. Tässä vaiheessa lihaksesi kasvavat. Tämän takia Amino Xplode 10000 voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi nopeammin.”

Toki en oo urheilija, mut jos tunnin puuhailu vetää 20h sänkyyn ni alkaa vitsit olee vähis. Kauhuskenaario 40 vuotta hengailla petissä.

Cfs, vaikka onki krooninen väsymysoireyhtymä, ei tarkota että väsyttää. Vaan uupuu. Oli se sitte psyykkinen tai fyysinen ponnistelu.

Adhd kun vie sitte kahtasataa ni sit ollaanki cfs takii palautumassa pariksi vrk putkeen…

”Norjalaistutkimus havaitsi veren aminohappojen määrän olevan pienempi kroonisesta väsymysoireyhtymästä kärsivillä kuin terveeseen verrokkiryhmään kuuluneilla henkilöillä.

Tämä saattaa johtua siitä, että vaivaa sairastavan keho käyttää energianlähteenään ensisijaisesti aminohappoja ja rasvoja sokerin sijaan.”

Krooninen väsymys saattaa johtua siitä, että vaivasta kärsivän solut ovat alkaneet hyödyntää energiakseen enemmän aminohappoja ja rasvoja sokereiden sijaan.

Jälkimmäiset olisivat kuitenkin energiapitoisempia, New Scientist kertoo.

Tämä aineenvaihdunnallinen muutos myös tuottaa laktaattia, joka lihaksiin kertyessään saattaa aiheuttaa oireyhtymälle tyypillistä lihassärkyä.

Krooninen väsymysoireyhtymä on pitkäaikaissairaus, joka heikentää henkilön toimintakykyä. Se oireilee jatkuvana väsymyksenä, johon lepo ei auta.

Vaiva voi aiheuttaa myös muun muassa muisti- ja keskittymisvaikeuksia, lihas- ja nivelkipuja sekä päänsärkyä.

Oireyhtymästä kärsivien lukumäärän arvellaan olevan vähintään puoli prosenttia aikuisväestöstä.

©Kuva :Mari Petäjä; Adhdn kasvot

Seurauksena on, että fyysisen rasituksen aikana energiaa joudutaan tuottamaan tehottomalla tavalla ilman happea (anaerobisesti), jolloin kudoksiin kertyy maitohappoa.

Energialähteinä käytetään aminohappoja, joita energiapulassa saatetaan hakea myös elimistön omista rakenteista (naisilla mm sidekudoksesta, miehillä lihaskudoksesta).

Tutkimus tekee ymmärrettäväksi sen, miksi ME/CFS-potilaat kokevat energiankulutuksen lisäämisen esim. vähittäin lisättävällä liikunnalla (Graded Excercise Therapy eli GET) pahentavan sairauden oireita ja edistävän kudosten rappeutumista.

Lähde: https://www.iltalehti.fi/terveys/a/201702152200071243

http://www.unesta.fi/index.php/35-norjalainen-tutkimus-me-cfs-potilailla-aerobisen-energiatuotannon-haeirioe

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s